Kálvin kupa - asztalitenisz-verseny a Nyírségi Református Egyházmegyében


 Apagy község életének egyik erőssége a településen több évtized óta eredményesen működő asztalitenisz szakosztály. Ezt a lehetőséget a református gyermekek és fiatalok is szívesen kihasználják. Adódott tehát az ötlet, hogy szervezzünk egy olyan versenyt, ahol a Nyírségi Református Egyházmegye asztaliteniszezni tudó és szerető gyermekei, fiataljai, gyülekezeti tagjai és lelkipásztorai összemérhetik tudásukat. A Kálvin évben a többi egyházmegyei program mellett (Kálvin nap - egyházmegyei gyülekezeti találkozó, egyházmegyei körzeti konfirmandus napok) így is szerettük volna kifejezni az egyházmegye gyülekezeteinek összetartozását.
2009. november 7-én délelőtt közel negyvenen gyűltünk össze Apagyon a gyülekezeti teremben, ahonnan rövid elcsendesedés és számbavétel után átmentünk a helyi általános iskola tornatermébe. A verseny két kategóriában zajlott, a résztvevők a felnőtt és a gyermek korcsoportban mérkőztek meg egymással. A jelenlévők nem csak jól érezték magukat, hanem színvonalas mérkőzéseken érték el a helyezéseket. A díjakat Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese és Kiss István, Apagy község polgármestere adta át.
A résztvevők egyöntetű véleménye szerint olyan jó volt ez a nap, hogy várjuk a folytatást, amely reménység szerint a jövő évben Nyírbátorban lesz.
„Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk.” Zsoltárok könyve 68, 20
                                                                            
                                                                                    Kozma Mihály lelkész


Hét település negyven versenyzője vett részt a Nyírségi Református Egyházmegye asztalitenisz-bajnokságán, a „Kálvin Kupán”.

A Nyírségi Református Egyházmegye által életre hívott kezdeményezés elnyerte a résztvevők tetszését, és a gyermek valamint felnőtt kategóriában megrendezett viadalon nemcsak jól érezték magukat a résztvevők, hanem színvonalas mérkőzéseket játszva dőltek el a helyezések sorsai.
 
Győztesek:
Gyermek kategória:
1. helyezett: ifj. Kozma Mihály Apagy
2. helyezett: Kozma Bálint Apagy
3. helyezettek: Erdős Máté Apagy, Vakály János Apagy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felnőtt kategória:
1. helyezett: Papp Sándor Apagy
2. helyezett: Szombathy Tibor Rohod
3. helyezettek: Tárnok Ferenc Nyírbátor, Baracsi Sándor Nyírbátor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(a képeken a helyezettek mintha dobogón állnának, balról jobbra első a II. helyezett, utána az I. helyezett, majd a két III. helyezett)
 


>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...

Látogató számláló