Konfirmandus kirándulás – Beregdaróc


 Egyházmegyénk három gyülekezete fogott össze, hogy egy rövid, ámde igen tartalmas kirándulásra induljanak a konfirmandus fiatalokkal, április 23-24-én: Nyírjákó, Rakamaz és Ramocsaháza. Mivel csupán péntek délutántól szombat estig kínálkozott a lehetőség, így minden pillanatot megragadtunk, hogy semmi ne múljon el haszontalanul.
 Az indulás Ramocsaházáról történt, ahonnan közösen utaztunk Beregdarócig. Már az út is remek alkalmat adott arra, hogy a gyülekezetek fiataljai egymással ismerkedjenek, és kipuhatolják: vajon ki hol tart a felkészülésben. Erre azonban nemcsak a fiatalok tettek kísérletet egymás között, hanem az őket készítgető lelkészek is – hiszen a kirándulás nem titkolt célja többek között az volt, hogy egy kicsit frissítsük a már elsajátított dolgokat, és megpróbáljunk felzárkózni ott, ahol esetleg még lemaradások vannak.
 Ezen – a fiatalok számára nem mindig olyan élvezetes – program mellett azonban volt bőséggel lehetőség a sportolásra, kikapcsolódásra is. Mindenki igyekezett annyit belesűríteni a szabadidejébe, amennyit csak lehetett. A fiúk főleg focizni vágytak, a lányok meg inkább teniszeztek, ping-pongoztak – a medence vize azonban egyaránt vonzó volt mindenkinek, természetesen a lelkészeknek is.
 Nem csak a testi dolgokra figyeltünk azonban, hiszen a kirándulás legfőbb témája a boldogság kérdése, keresése volt. Úr Jézus „hegyi beszéde” alapján vizsgáltuk magunkat, a lehetőségeket, a megoldási kísérleteket három közös beszélgetésben – és sokszor hangzott el a kijelentés: az igazi megoldás nem az emberi tényezőkben keresendő! Nemcsak a lelkészek, hanem mindannyian megértettük azt, hogy még az a nagyon szép környezet, a kulturált, igényes szállás, a remek ellátás, a kedves vendéglátók jelenléte is kevés ahhoz, hogy a boldogságunk tartós maradjon, hiszen ez csak arra a rövid, ott töltött időre szólt. Ez mind hozzájárult ugyan a jókedvünkhöz, de a legjobb az volt, hogy ott volt velünk még Valaki, Aki Önmagát adta nekünk teljesen – és ezzel a legnagyobbat tette azért, hogy boldog életünk legyen, földi és mennyei vonatkozásban is! És ezt köszönjük Neki!
 A résztvevők névsora:
Nyírjákó: Ádám Máté, Csépke Bence, Haga Miklós, Horváth Attila, Horváth Béla, Jakab Gréta, Kovács Réka, Sipos Tamás, Szabó Ferenc, Varga Beatrix, Csonka Tibor lelkipásztor
Rakamaz: Fabu Sándor, Urbán Richárd, Nagy József lelkipásztor
Ramocsaháza: Ballai Katalin, Dajka Beáta, Gaál Sándor, Illés Vivien, Kun Zsuzsanna, Nagy Attila, Nagy László, Nagy Melitta, Mizser Vivien, Simán Klaudia, Gaál Sándor esperes-lelkipásztor, Bodnár Máté segédlelkész


>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...

Látogató számláló