Összhang


Egyházmegyénk szervezésében lezajlott az első egyházmegyei gitártábor, melynek Berekfürdői Táborunk adott otthont. Kellett is a tágas hely, mivel huszonhét fiatal vágyott arra, hogy majdnem egy héten keresztül együtt lehessen. Voltak köztünk, akik az első fogásokat tették a hangszeren, mások meg talán éppen mesterfogások elsajátítására érkeztek Egyházmegyénk gyülekezeteiből.

Jó volt átélni, hogy nem csupán az ujjak, a húrok, az akkordok és a gitárok, hanem minden résztvevő között szép harmónia alakult. Az együttzenéléstől a közös étkezéseken át a strandolásig minden programunk ezt az összhangot erősítette. És mert az alaphangot, a mértéket most is Isten adta az Ige által, ezért nem csoda, hogy minden szépen egyberendeződött.

A tábor még véget sem ért, máris voltak, akikben megfogalmazódott a vágy: milyen nagyszerű lenne, ha lenne folytatás! Hiszen gyakorlatozni érdemes, és kell is – a hangszeren az ujjainkat éppúgy, mint önmagunkat a mindennapi református keresztyén életvitelben.

Az utolsó estét tábortűz melletti „koncert-sorozattal” zártuk, ahol mindenki megmutathatta, mire jutott a néhány nap alatt. Nagyon jó volt együtt lenni, együtt zenélni, sokat nevetni! Köszönjük minden résztvevőnek!

A szervezők nevében:

Nagy József

Em-i missziói lelkész>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...

Látogató számláló