Berekfürdőn táboroztunk!


 
Augusztus 2-6. között a református hittanos gyerekekkel Berekfürdőn táboroztunk Vass László nagytiszteletű úr vezetésével.
A reggel 8 órai találkozás a parókiánál izgalmas várakozással telt, majd útnak indultunk! Kb. félúton járhattunk, amikor Debrecenbe értünk. Itt megnéztük a Református Kollégiumot, majd a Nagytemplomot csodáltuk meg kívülről-belülről.
  
A 209 lépcsőfokot leküzdve a templomtoronyba jutottunk, ahonnan lenyűgöző látvány tárult elénk: alattunk terült el az egész város! Természetesen Debrecen két gyönyörű szökőkútját is felkerestük, majd folytattuk utunkat a táborhely felé.
Megérkezve Berekfürdőre, a Megbékélés Háza Református Konferencia Központ felé vettük az irányt. E szép épülethez tartozó Ifjúsági Házba betérve elfoglaltuk szobáinkat, s elégedetten néztünk szét: szépen berendezett szobák, hatalmas társalgók, kényelmes ágyak, igényesen elkészített bútorok, rend és tisztaság mindenütt. A gyerekek többségét persze a parkban található játékok csalogatták, nyomban rövid felfedezőútra indultak, míg néhányan a kipakolással foglalatoskodtak. A kellemesen meleg szinte hívogatott a strandolásra, ezért a strandfürdőt már rögtön első nap délutánján felkerestük.
 
A hatalmas területen 9 féle medence közül válogathatnak az ide betérők: gyógy-, úszó-, iker-, és gyermekmedence várt bennünket, s legtöbben a hűs vizű úszómedencét választották. Örömmel nyugtáztuk, hogy táborozó gyermekeink többsége jó úszó, magabiztosan mozog a vízben!
A táborozás további napjaiban reggeli áhítattal kezdődött a napi program a csodálatosan megépített modern kápolnában, majd a reggeli elfogyasztása után bibliai foglalkozást tartott tiszteletes bácsi. A foglalkozás természetesen énektanulást, játékot, közös feladatmegoldást is tartalmazott.  
 
A jó időt kihasználva naponta kétszer is strandoltunk, egyik este pedig a közelben táborozó nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola meghívására tábortűz mellett játszottunk, énekeltünk, melyet ismerkedés, beszélgetés követett egészen az esti takarodóig. Az esős idő bennünket sem került el, de ezen a napon sem csüggedtünk: az Ifjúsági Ház két tágas termében DVD-filmet néztek, rajzoltak; a játékteremben biliárdoztak, csocsóztak, pingpongoztak gyermekeink. Csütörtökön egész napos program várt bennünket a Karcagi Kunlovardában, ahová lovas kocsival érkeztünk; s állatsimogatás, lovasbemutató, malacfogó verseny tarkította a programot.  
 
Estére szálláshelyünk parkjában dinnyemajszolás közben ráébredtünk: utolsó éjszakát töltjük a táborban, holnap össze kell csomagolnunk, hazaindulunk! Péntek délelőtti foglalkozásunk már a hazautazás izgalmait is magában foglalták, de ekkor értékeltük a hét eseményeit, majd strandfelszereléssel még egyszer, utoljára felkerestük a strandfürdőt.  
 
A finom ebéd elfogyasztása után buszra szálltunk, s elindultunk hazafelé.
Útközben egyre jobban eleredt az eső, ami mindvégig kísért bennünket. No igen! –egy kicsit az időjárás is megsiratta, hogy végetért a táborozás. Az egész heti élmények azonban szívünkben, lelkünkben tovább élnek, s hisszük: valamennyien lélekben feltöltődve, élményekben gazdagon érkeztünk haza Berekfürdőről! 
Feketéné Szabó Marianna
hitoktatási munkatárs






>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...









Látogató számláló