Richard Wurmbrandtól Indiáig


 
Hárman, lelkésztársak Június utolsó hetében egy Dél-Indiában tartott keresztyén konferencián vehettünk  részt. Közel Coimbatore városához, a Michael Job Centre Keresztyén Árvaház adott otthont
ennek a nagyszabású eseménynek.
2001 óta minden év nyarán közel 400 tagot számlál a konferencia, ahol számos országból együtt emlékeznek meg a 20-21. század keresztyén mártírjairól, akiket  Jézusba vetett hitükért üldöztek,bebörtönöztek, kínoztak, megöltek.
Akik Jézus Krisztust tartva egyedüli Uruknak , egy politikai hatalmi- és/vagy vallási elnyomás alatt csak a Kereszt Titkában láttak  egyedüli  szabadságot és hírdettek szabadulást masoknak.
  A Konferencián találkozhattunk az  indiai keresztyén közösségek földalatti egyházainak vezetőivel is. Azokkal is, akik személyesen ismerték Richard Wurmbrandtot és évtizedeken át együtt szolgálva és imádkozva, Isten hűséges magvetőiként
lettek számon tartva Közép-Kelet Európa, Ázsia,Afrika és a Közel -Kelet orzságaiban, bárhol is hírdették Krisztus Országát.
  A Konferencián első alkalommal vett részt magyar delegáció. Érdeklődés vette körül kis csapatunkat . Jó volt hallani, hogy az indiai delegáció idősebb tagjai évtizedeken át imádságban hordozták  azok nevét ,akik a diktatúra  évei alatt  az egész Kárpát Medencében üldöztetéseket és kínzásokat éltek át, börtönöket jártak meg Krisztus nevéért.
 
Megismerkedhettünk a hat nap során a Michael Job Centre Árvaház 542 lánygyermek lakójának életével. Ők azok, akiknek szüleit vagy nyíltan vállalt keresztyén hitükért vallási szélsőséges csoportok bántalmaztak  vagy sokak szüleinek  életét kioltották. Azok a  lányok is otthonuknak tudthatják az MJC-t, akiket 3-4 évesen az utcára tettek vagy ott felejtettek, mint " egy háztartási hulladéktárgyat", csupán csak azért mert lánynak született. A konferencia témáját érintve, hallhattunk arról a problémakörről, miért is kerül sok lánygyermek , csecsemő India utcáira, mint a társadalom  nem kívántja.Hallhattunk arról a sok abortuszról és  azokról a nem természetes úton történő  lánycsecsemő halálozásokról, ahol legtöbbször a családfő és sokszor a helyi vallási  fanatizmus dönt gyermekek és anyák sorsa felett.
 
A három napos konferencia felkavaró témái között és a közel 45 fokos hőségben  felüdítően hatottak a zsoltárok, dícséretek és evangéliumi énekek és a vendéglátó keresztyén közösség ,akik őseinek egykor  Jézus tanítványa, Tamás hírdette az evangéliumot és keresztelt meg sokakat.Megismerhettük Dr.P.P.Job-otés147 tagu csapatát, akik évtizedeken át szoros barátságban  szolgáltak együtt  R.Wurmbrandtal, végig evangélizálva Afrika és Ázsia országait is.
Az árvaház lakói kitűnő angolsággal olvastak fel számunkra a Bibliából, vallották meg hitüket, mondták el üldözött múltjukat.Láthattunk Krisztus szeretetében újra mosolyogni tanuló gyermekeket.Öröm volt együtt érkezni meg velük minden reggel  az 5.30-as áhítatukra, ahol  az intézet egy 4 éves kis lánykája is  nap felkeltétől dicsérte az ISTENT, azzal a szabadsággal az arcán, ami Jézus Krisztusba vetett szeretetének ajándéka volt. Talán delegációnk  sok minden más mellett azzal a többlettel térhetett haza megszokott Európájába, ami ennek a gyermeknek a szivében lehetett ott áhítata alatt "...jövök, semmit nem hozva, Keresztedbe fogódzva, mezitelen, hogy felruházz...." Hála ezért az ajándékért az Urnak és azért az élményért, hogy abban a távoli  Indiában is hatalmasan cselekszik a Ur!
Zimányi József, Timmermansné Benke Eleonóra, Victor Jánosné lelkipásztorok
 
Akit bővebben érdekel a téma, elérhetőségünk a következő: keresztyenindia2010@gmail.com
Szeretettel ajánlok 2 weboldalt. www.drjobsmission.com , www.drjobsmission.org


>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...

Látogató számláló