Ünnepi alkalmak a Nyíregyháza- Kertváros Református  Gyülekezetben
Ünnepelni és hálát adni gyűlt össze a gyülekezet 2009 október 4.-én a kertvárosi templomában. A hálaadó ünnepségen az István diakónus Ref. Szeretetotthon 5 éves, az Anna Szeretetotthon  10 éves , az Irgalmas Samaritánus ÉNO 15 éves működéséért történt a hálaadás.
Erre a jeles alkalomra meghívást kaptak az intézményi ellátottak hozzátartozói és természetesen ott voltak  ellátottjai, dolgozói is.
Dr. Hadházy Antal, az Egyházközség lelkésze, az intézményrendszer megálmodója, létrehozója, évekig vezetője igehirdetésében arról beszélt 2 Mózes 13/17-22 alapján, hogy a megvalósítás és működtetés alatt mindig éreztük, hogy Isten vezet bennünket.
Ezt követően az intézmények fiatal és lelkes lakói előadták Dániel történetét. A műsor betanítója Hadházy Anna Erzsébet kántor  - zeneterápeuta volt.
Lelkész úr a már legalább 5, és legalább 10 éve itt dolgozó munkatársaknak, a nőknek kendőt, a férfiaknak nyakkendőt adott át, megköszönve ezzel is az intézményekért végzett munkájukat. A kendő illusztrációját Nagyné Huszár Mária foglalkozásszervező készítette, és tette ezáltal maradandóvá az intézményrendszer szimbólumát.
Az intézmények napközbeni ellátást és állandó bentlakást biztosítanak pszichiátriai betegek, felnőtt fogyatékos fiatalok, illetve idősek számára. A fiatalok az intézményben otthonra találhattak, és örömmel vették át ők is a kendőket és nyakkendőket az 5 illetve 10 éves itt- létükért.
A hálaadásnak része volt egy állófogadás is, amihez az intézmény munkatársai is hozzájárultak ízletes süteményeikkel, a lakók számára pedig ünnepi ebéd készült.
2009 október 11.-én a gyülekezetnek vendégei voltak Franciaországból és Svájcból. Az igehirdetés szolgálatát  Christian Blanchard francia lelkész végezte az  1. Péter 3/9 alapján. A lelkész beszélt arról, hogy mindnyájan idegenek vagyunk egymás számára, hiszen különbözőek vagyunk, ám Isten egybe köt minket. Az áldás Tőle érkezik, és jó áldást kívánni és áldásul lenni egymásnak. Denis Müller Genfben és Lausanneban oktató teológiai professzor az ötszáz éve született Kálvin János etikájának időszerűségéről beszélt, majd átadta emlékül és használatra Karl Barthról írt vaskos könyvét.     
Hisszük, hogy minden, ami történt, ami jót kaptunk (akár ezeken az ünnepi alkalmakon, akár az elmúlt években) Isten kegyelméből lett, és csakis így lehetett és lehet sikeresnek azaz áldásosnak mondható a gyülekezet élete és működése, hiszen, „Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői” (Zsolt. 127/1)
Dancsházi Ildikó (intézményvezető – lelkész)


>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...

Látogató számláló