Kontraszt – Önkéntes segítők napja

2010. szeptember 4-én Nyíregyházán a Görög Katolikus Főiskolán mintegy 140 görög katolikus és református, magát önként felajánló gyülekezeti tag számára rendeztek előkészítő és felkészítő napot a 2010. szeptember 16-án megnyíló Kontraszt kiállításra. 2011. március 31-ig várja a rendezvény hétfőről péntekig 15 óráig a középiskolás diákokat és tanáraikat, 15 óra után és szombaton pedig a bejelentkezett gyülekezeti csoportokat, családokat, s minden kedves érdeklődőt. Nagy öröm, hogy eddig már több ezren jelezték látogatói igényüket.
 Ez a vállalkozás szimbolizálja és erősíti az ökumenikus egységet és a társadalmi összhangot. Az előkészítő napon felszólalók névsora is ezt támasztja alá: Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye Esperese, Dr. Soltész János a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola rektora, Dr. Seszták István helynök, Szabó Zoltán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Százvai László református lelkipásztor, ötletgazda, és Nagy József lelkipásztor a nyíregyházi kiállítás szervezésének a koordinátora.  
 Sok értékes gondolat kapott helyet a rendezvényen, amely az egységet, az összefogást, a következő generációkat menteni akaró szándékot emelte ki. Százvai László lelkipásztor hangsúlyozta, hogy ez egy feldobott labda. Sok múlik azon, mennyire felkészültek emocionálisan a „látványra” a látogatók, ezért kapcsolódik tanári - és diákszeminárium a kiállítás megtekintéséhez.
 A kiállítás menete, a vállalt feladat vázolása mellett baleset - és tűzvédelmi oktatásban is részesült a csapat. Ezt követően pedig kisebb csoportokban minden jelenlévő megtekinthette - vagy ahogy egyik felszólaló mondta - átélhette a kiállítást.
 Ez a program egy igehirdetés nem a megszokott formában és nyelven; kiáltvány, felhívás és üzenet azokhoz, akik leginkább a multimédián keresztül értenek és értékelnek. Nem csodaszer, de hisszük, hogy az evangélizáció korszerű formája.
 Sipos Brigitta lelkipásztor


>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...

Látogató számláló